Angajamentul
Dreptei Unite
pentru
România Modernă.

Trăim o perioadă în care mulți dintre noi pun la îndoială progresele pe care România le-a făcut în ultimii 30 de ani, inclusiv ceea ce am reușit să construim după aderarea la Uniunea Europeană. Sondaje de opinie îngrijorătoare arată că jumătate dintre noi suspină după comunism, după regimuri autoritare. Dar, România modernă este despre democrație, libertatea de a alege și un stat care să te ajute să te dezvolți, nu să te țină captiv. Dreapta Unită este garanția că putem să construim această Românie modernă.

2024 este anul în care fie reușim să continuăm proiectul românesc de modernizare, fie ne întoarcem în timp și abandonăm Europa.

Partidul unic PSD-PNL a dus România pe locul 1 la capitolul inflație în Uniunea Europeană, adică ne-a scumpit alimentele, serviciile, ne-a mărit toate facturile. Partidul unic PSD-PNL ne împinge spre colaps economic și social. AUR înseamnă ieșirea din Europa și pierderea drepturilor pe care le-am câștigat atât de greu. Dreapta Unită este singura soluție rațională pentru o Românie modernă.

Dreapta Unită susține demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului ca valori non-negociabile.


Prosperitate și Dezvoltare

Cel mai important, trebuie să privim spre viitor prin ochii copiilor noștri. Ei merită să crească într-o Românie care valorizează educația de calitate, care le oferă oportunități nelimitate de dezvoltare și care le garantează un mediu în care ideile și inovațiile sunt încurajate și premiate.

Beneficiile aderării la UE sunt incontestabile: accesul la un spațiu de liberă
circulație pentru oameni și capital și bunuri, participarea activă la o economie europeană puternică, creșterea nivelului de trai, modernizarea infrastructurii și oportunități neegalate de dezvoltare tehnologică și educațională. Acestea nu sunt doar realizări abstracte, ele se reflectă în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi.

Noi, cetățenii României europene, simțim deja saltul de dezvoltare adus de modelul capitalist - liberal - democratic adoptat prin integrarea în UE, la un nivel pe care bunicii noștri doar îl visau. Nu avem dreptul să abandonăm lupta pentru prosperitate.

Integrarea europeană ne-a adus o creștere constantă a nivelului de trai, a deschis noi piețe pentru afacerile românești și a facilitat un transfer tehnologic rapid și eficient. Am devenit parte a unei Europe unite, care respectă statul de drept și promovează o concurență corectă, limitând drastic practicile nepotiste și corupte, chiar dacă lupta nu s-a terminat și
reformarea statului trebuie să continue.


Calea Europeană
pentru Copiii Noștri

Cel mai important, trebuie să privim spre viitor prin ochii copiilor noștri. Ei merită să crească într-o Românie care valorizează educația de calitate, care le oferă oportunități nelimitate de dezvoltare și care le garantează un mediu în care ideile și inovațiile sunt încurajate și premiate.

Educația și formarea lor atât într-un sistem de educație european la noi acasă, dar și în cele mai bune instituții de învățământ europene reprezintă o investiție în viitorul României.

În contextul actual, unde forțele populiste și antieuropene câștigă teren, este esențial să reafirmăm valoarea apartenenței României la Uniunea Europeană. Populismul se hrănește din incertitudine și frică, oferind soluții simpliste la probleme complexe.

Noi ne angajăm să contracarăm aceste povești inventate periculoase cu adevăruri solide, bazate pe fapte și pe realizări concrete.

Vom continua să lucrăm pentru o Românie modernă și integrată în Europa, care își valorifică potențialul în cadrul unei Uniuni Europene puternice și unite. Viitorul României în UE este unul plin de oportunități, și ne vom asigura că fiecare cetățean român poate profita de ele.

În fața scepticismului și a retoricii antieuropene, ne propunem să demonstrăm prin acțiuni și programe concrete că apartenența la UE este un avantaj major pentru România. Vom promova politici care aduc valoare adăugată economiei noastre, îmbunătățesc nivelul de trai și consolidează poziția noastră în Europa.

Echipa Dreptei Unite

Ilie Dan Barna
Vlad Vasile Voiculescu
Eugen Tomac
Vlad Marius Botoș
Cristina Mădălina Prună
Violeta Alexandru
Radu Mihai Mihail
Corina Atanasiu
Adriana Cristian
Ionuț Simionca
George Gima
Teodora Stoian
brandLine