4

Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept

- apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă.

Asistăm la o încercare a monstruoasei Coaliții PSD-PNL de închidere a jocului politic, de sugrumare a statului de drept și a democrației în România. Aceasta trebuie să devină o temă importantă la Bruxelles! Dacă ignorăm aceste derapaje de radicalism politic, UE se va trezi cu un nou regim iliberal în Europa de Est, alături de cel al lui Viktor Orban într-un stat membru și al lui Alexander Vucic în unul dintre cele mai vechi state candidate și vecin direct al României, Serbia, după ce abia a scăpat de regimul iliberal din Polonia.

  • Europarlamentarii Dreapta Unită vor milita pentru aducerea acestei teme la Bruxelles, pentru că, așa cum s-a întâmplat și data trecută când USL a fost la putere, UE poate să reprezinte o barieră în calea tendințelor autoritariste și antidemocratice ale PSD și PNL. Istoria a demonstrat că atunci când așteaptă prea mult înainte de a reacționa la derapaje antidemocratice în unele state membre, Uniunea Europeană întâmpină dificultăți mult mai mari în a le rezolva și capacitatea sa de luare a deci- ziilor e subminată.

Atacurile la adresa democrației sunt în creștere, în timp ce atracția către autoritarism crește îngrijorător. Apărarea democrației și a libertății necesită un efort continuu. Fie că este vorba de apărarea libertăților individuale, de combaterea criminalității, de asigurarea unui tratament echitabil.

La 17 ani de la intrarea în UE, România rămâne unul dintre principalele state europene din care provine traficul de persoane către vestul Europei. Este o realitate dureroasă și rușinoasă, pe care guvernele incompetente și dezinteresate o ignoră. Pentru Dreapta Unită, aceasta este o prioritate: româncele sunt cetățeni europeni cu drepturi, inclusiv dreptul de a fi protejate de către stat față de rețelele de traficanți. Statul pasiv trebuie să iasă din pasivitate. La nivel național, guvernul Dreapta Unită va interveni decisiv, făcând din scăderea numărului de cazuri indicator de evaluare pentru poliție și procuratură. Vom aplica măsuri de prevenție și informare. Europarlamentarii Dreapta Unită vor contribui la adoptarea unui cadru legal european pentru combaterea violenţei împotriva femeilor.

  • Vom susține implementarea unei legislații de tip Magnițki care să sancționeze oficiali și politicieni din alte state decât Rusia (China) care se fac vinovați de încălcări flagrante ale drepturilor omului. Uniunea Europeană trebuie să aibă toleranță zero la regimurile dictatoriale.
  • Europa ușor de înțeles. Europarlamentarii Dreapta Unită vor merge să stea de vorbă cu cât mai mulți români, din toate mediile, pentru a le explica direct care sunt beneficiile și avantajele pe care le aduce pentru ei statutul de cetățean U.E. Combatem dezinformarea om la om, aducem Europa în mijlocul tuturor europenilor, promovăm modul de viață european.

Românii pot avea o viață bună doar într-o Românie în care drepturile lor fundamentale sunt respectate. Vom apăra România de radicalismul politic și atacurile la democrație.

Suntem cetățeni europeni și ne luptăm pentru Europa!

5
Sănătate și Educație
pentru români la standarde europene.